top of page

Termeni și condiții

DEFINITII SI TERMENI

 

Bun venit pe site-ul nostru, educam.ro, sperăm să vă placă și să aveți o experientă frumoasă alături de noi!

Vă rugăm să citiți cu atenție Termenii si Conditiile de mai jos înainte de a accesa sau utiliza site-ul nostru. Prin accesarea sau utilizarea oricărei părți a site-ului, sunteți de acord cu acești termeni. Dacă nu sunteți de acord cu toți acești termenii și condiții, atunci nu puteți accesa site-ul web sau utiliza serviciile oferite.

 

Site-ul educam.ro funcționează sub entitatea juridică a S.C.Hresis Recruitment & Consulting., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social in București, Strada Lipova Nr 31, având număr de ordine in Registrul Comerțului J40/16472/2018, cod unic de inregistrare fiscala34815220

 

 In documentul de mai jos vom folosi următorii termeni:

 

Vanzator – educam.ro prin SC Hresis Recruitment & Consulting SRL

 

 

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda.

 

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani care , prin vizitarea site-ului nostru si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

 

Date cu caracter personal - Orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”); in principiu, reprezinta date personale: numele si prenumele persoanei, domiciliu, adresa de email, CNP-ul, numarul de telefon, coduri de identificare client/identificator online, date de localizare etc.;

 

Site – magazinul online si restul continuturilor gazduite la adresa web educam.ro

 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si/sau Servicii de pe Site.

 

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

 

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

 

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

 

 

Continut – reprezinta:

 

– toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

 

– continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

 

– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate  de catre acesta;

 

– informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

 

– date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Document – prezentele Termene si Conditii.

 

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cosul meu”

 

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre educam.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor bancare sau procesatorului de carduri (încă inactiv) agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

 

DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

 Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

 

 Cum se formează contractul între dumneavoastră și educam.ro

 

Procesul nostru de comandă vă permite să verificați și să modificați orice erori înainte de a ne trimite comanda. Aveti obligatia de a furniza informatii reale, corecte si actuale atunci cand acestea va sunt cerute pentru inregistrarea comenzii, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzii.

 După ce ați plasat o comandă, veți primi un e-mail  de la noi prin care se confirmă că am primit comanda dvs. Vă rugăm să rețineți că acest lucru nu înseamnă implicit acceptarea comenzii dvs.

Vă vom confirma acceptarea comenzii prin trimiterea unui e-mail care va anunta că produsele au fost sau urmeaza sa fie expediate, in termen de 5 zile lucratoare de la plasarea comenzii. Contractul  se va forma numai atunci când vă trimitem confirmarea expedierii.

Dacă nu vă putem furniza un produs, de exemplu pentru că acel produs nu este în stoc sau nu mai este disponibil sau din cauza unei erori în prețul de pe site-ul nostru, vă vom informa despre acest lucru prin e -mail și nu vom procesa comanda dvs. Dacă ați plătit deja pentru produse, vă vom rambursa suma completă cât mai curând posibil.

Va fi emisa factura fiscala aferenta produselor/serviciilor comandate pe baza infomatiilor furnizate de dvs. pe care o veti primi in format electronic si la cererea dvs, si fizic. Factura fiscala are valoare de contract de vanzare-cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare.

 

IMPORTANT

Conform legislatiei in vigoare, persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot plasa comenzi. Daca nu sunteti major(a) si doriti sa plasati o comanda trebuie sa va informati si sa aveti acceptul tutorelui.

 

Pentru motive justificate, educam.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

 

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

 

 Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

 

 

POLITICA DE VANZARi ONLINE

 

 Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator. Reamintim, conform legislatiei in vigoare, persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot plasa comenzi.

 

Pentru motive justificate, educam.ro  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel educam.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al educam.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

 

 Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv  prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

  In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, educam.ro isi rezerva dreptul de a putea cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

 

  educam.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care educam.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

 

 Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.,

 

 In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

 

 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR CONTRACTANTE

Potrivit legilor in vigoare, comanda plasata pe site-ul educam.ro se considera un contract intre utilizator si Hresis Recruitment & Consulting SRL si trebuie respectat de ambele parti.

Prin efectuarea unei comenzi pe site-ul educam.ro, va exprimati acordul de a fi contactat prin e-mail sau telefonic de catre noi in vederea procesarii comenzii dvs.

Cum se formează contractul între dumneavoastră și noi:

Procesul nostru de comandă vă permite să verificați și să modificați orice erori înainte de a ne trimite comanda. Aveti obligatia de a furniza informatii reale, corecte si actuale atunci cand acestea va sunt cerute pentru inregistrarea comenzii, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzii.

 După ce ați plasat o comandă, veți primi un e-mail  de la noi prin care se confirmă că am primit comanda dvs. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că acest lucru nu înseamnă acceptarea comenzii dvs.

Vă vom confirma acceptarea comenzii prin trimiterea unui e-mail care va anunta că produsele au fost sau urmeaza sa fie expediate, in termen de 5 zile lucratoare de la plasarea comenzii. Contractul dintre noi se va forma numai atunci când vă trimitem confirmarea expedierii.

Dacă nu vă putem furniza un produs, de exemplu pentru că acel produs nu este în stoc sau nu mai este disponibil sau din cauza unei erori în prețul de pe site-ul nostru, vă vom informa despre acest lucru prin e -mail și nu vom procesa comanda dvs. Dacă ați plătit deja pentru produse, vă vom rambursa suma completă cât mai curând posibil.

Va fi emisa factura fiscala aferenta produselor/serviciilor comandate pe baza informatiilor furnizate de dvs. pe care o veti primi in format electronic si la cererea dvs, si fizic. Factura fiscala are valoare de contract de vanzare-cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare.

 Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 

- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei sau invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de educam.ro in cazul platii online (acest punct se activează odată cu activarea opțiunii de plată online);

 

  datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

 Cumparatorul nu a efectuat, in termen, plata aferenta comenzilor

 

 

METODE DE PLATA

Plata prin transfer bancar direct

Plata ramburs la livrarea comenzii

Plata prin card procesare online (doar in cazul in care aceasta varianta este activa)

 

POLITICA DE LIVRARE

Produsele comandate pe site-ul www.educam.ro vor fi livrate in termen de 5 zile lucratoare de la finalizarea comenzii. Daca termenul de livrare este mai mare, din diferite motive, veti fi contactat prin e-mail sau telefonic.

Pretul produselor nu include costul de livrare. Acesta va fi calculat separat si adaugat pretului final al comenzii.

Odata cu livrarea coletului veti fi anuntat prin e-mail numarul AWB al comenzii prin care poate fi urmarit stadiul acesteia la curier. 

De asemenea, puteți veni și colecta comanda dvs. direct de la sediul nostru de pe Lipova nr. 31, București, România, gratuit , insa doar in urma unei intelegeri prin mail sau telefon.

Pentru livrarea internațională, costul de transport este calculat individual și va fi achitat în avans. După plasarea comenzii, vă vom contacta prin e-mail cu o ofertă pentru costurile de expediere. După confirmarea dvs. și dovada plății, vom continua cu livrarea.

Mentionam ca produsele livrate sunt ambalate corespunzator pentru a evita deteriorarea acestora la transport si nu ne asumam raspunderea pentru eventualele distrugeri sau pierderi ale coletelor de catre serviciul de curierat.

 

POLITICA DE RETUR SI ANULAREA COMENZII

Dacă sunteți consumator, aveți dreptul legal de a anula un contract fara a invoca un motiv si fara a suporta penalitati, in termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesie a produsului. Aceasta înseamnă că, în perioada relevantă, dacă vă răzgândiți sau decideți din orice alt motiv că nu doriți să primiți sau să păstrați un produs comandat, ne puteți notifica cu privire la decizia dvs. de a anula contractul.

Inainte de returnarea produsului va trebi sa ne informati in scris la adresa de hello@educam.ro. Vă rugăm să includeți detalii despre comanda dvs. pentru a ne ajuta să o identificăm.

Pentru acceptarea returului este necesar ca produsul sa nu fie deteriorat, si sa nu prezinte semne de uzura sau de folosire.

Dupa primirea coletului dumneavoastra si validarea returului vom rambursa suma aferenta in termen de 48 de ore prin metoda de plata folosita initial la efecuarea comenzii, cu exceptia cazului în care v-ati exprimat dorinta pentru o alta modalitate de rambursare.

Nu acceptam colete cu plata ramburs .

Costul de livrare al returului va fi suportat de catre dvs. Adresa de livrare este Strada Lipova, nr. 31, Sector 1 Cod Postal 010889, Bucuresti.

 

Diminuarea valorii Bunurilor returnate

 

In cazul in care Cumparatorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, Cumparatorul  este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

 

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract.

 

Important! Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor, Cumparatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real.

 

Din același motiv, Cumparatorului i se permite să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor. In cazul in care Bunurile nu sunt conforme cu descrierea lor, prezinta piese lipsa sau care nu se se asambleaza conform indicatiilor din prospect, puteti returna produsul.

 

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

 

 

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură ( zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand  costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Resigilat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

 

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-45% din valoarea initiala a Bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea Bunurilor returnate.

 

 

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

 Continutul, astfel cum este definit în acest text, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, simboluri comerciale, imagini , text etc sunt proprietatea exclusiva a educam.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile legale

 

 Clientului și/sau Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de educam.ro, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al educam.ro asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al educam.ro.

 

 

 Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre educam.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea educam.ro cu referire la acel Continut.

 

 Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

 

 

CONFIDENTIALITATE

 educam.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document si conform legilor statului.

bottom of page